DE WERKPLAATS

Snijdt Hout ontwerpt en produceert meubels en interieurs voor particulieren en bedrijven. Hierbij worden onderscheidende elementen gebruikt die aansluiten bij de persoon of bij het bedrijf.

De meubels worden in een werkplaats in Diepenheim vervaardigd. Al dan niet in samenwerking met lokale specialisten als spuiters en metaalbewerkers. Snijdt Hout staat voor kwaliteit, puurheid en creativiteit. De ambacht van houtbewerking staat centraal in de ontwerpen. Dit wordt gecombineerd met vernieuwende technieken, producten en machines (bijvoorbeeld een CNC machine).

CNC machine

Snijdt Hout heeft een CNC machine, een computer gestuurde frees, in de werkplaats. Met deze machine maakt het mogelijk om creatieve vormen te verwerken in de meubels. Dit kan met massief hout en plaatwerk. Voorbeelden zijn het inleggen van diverse materialen in (tafel)bladen, het uit één plaat vervaardigen van de meubel onderdelen waardoor afval geminimaliseerd wordt en sneller gewerkt kan worden.

Ruud van de Meeberg

Van jongs af aan is Ruud van de Meeberg geïnteresseerd in techniek en dingen zelf maken. Na acht jaar in het technisch bedrijfsleven te hebben gewerkt als innovatieve projectontwikkelaar besloot hij minder te gaan werken en ruimte te geven aan zijn creativiteit.

Hij deed een opleiding houtbewerking en zette zijn bedrijf Snijdthout op. Van hieruit werkt hij drie dagen in de week aan meubels en interieurs voor particulieren en bedrijven. Een mooie combinatie van werken aan innovatieve vraagstukken en creatief met zijn handen werken.